Batterijen

De keuze van de batterijen is niet evident. Na 5 jaar ervaring met proefprojecten hebben we de keuze laten vallen op ” Lead Crystal ” batterijen. Dit is de enige batterij op de markt die als niet gevaarlijke stof kan worden behandeld. Er zijn geen gassen tijdens het laden, geen vloeistoffen tijdens transport en geen brandgevaar bij problemen. Ze zijn betaalbaar en hebben een lange levensduur en hebben hoge prestaties. Zo geven de documenten toch op.

Update Maart 2021

Helaas moeten we vaststellen na een gebruiksperiode van 2 jaar onze ” Lead Chrystal” batteriij nog slecht 30% van zijn capaciteit kan gebruiken.

Omwille van slechte ervaring met de “Lead Crystal” batterij hebben we de samenwerking met de ” ODYSSEY ” batterij aangegaan. Dit is een batterij waar puur lood is gebruikt voor Anode en Kathode. Het is een AGM batterij met VRLA Technologie. Met andere woorden , er is geen vloeistof meer aanwezig en er komen geen gassen vrij zolang de batterij op een correcte manier word opgeladen. De batterij is geschikt om kortstondig zware stromen te leveren en heeft tot 8000 Cycli bij DOD 10% , 1200 Cycli bij een DOD van 20%. en 400 Cycli bij een DOD van 80%.